Quiz: co wiesz o polskim boksie?

Posted: 19 czerwca 2014 in Bez kategorii

1. Ilu porażek na zawodowych ringach doznał Andrzej Fonfara?

a) 1

b) 2

c) 3

2. W której rundzie skończyła się walka Gołota vs Saleta?

a) 4

b) 6

c) 7

3. Ile razy Mateusz Masternak walczył w obronie pasa EBU?

a) 1

b) 2

c) 3

4. Kto był rywalem Krzysztofa Zimnocha podczas gali Polsat Boxing Night w Gdańsku?

a) Marcin Siwy

b) Tomasz duszak

c) Damian Trzciński

5. Ile razy Artur Szpilka był liczony w walkach z Mike’em Mollo?

a) 2

b) 3

c) 4

6. Którego z wymienionych rywali nie ma na rozkładzie Mariusz Wach?

a) Jasona Gaverna

b) Juliusa Longa

c) Danny’ego Williamsa  

7. Kto był pierwszym pogromcą Krzysztofa Włodarczyka na zawodowych ringach?

a) Pavel Melkomyan

b) Rodney Philips

c) Giacobbe Fragomeni

8. Ile walk w kategorii ciężkiej stoczył Tomasz Adamek?

a) 11

b) 13

c) 15

9. Jaki pas leżał na szali podczas walki Andrzej Wawrzyk vs Aleksandr Powietkin?

a) pas interim federacji WBO

b) pas regularnego czempiona federacji WBA

c) pas federacji IBF

10. Jak nazywa się „słynny” taksówkarz, który podczas turnieju Prizefightera wygrał z Albertem Sosnowskim?

a) Martin Rogan

b) Maurice Harris

c) Paul Butlin

Reklamy
Komentarze
  1. 1C
    2B
    3A
    4C
    5B
    6C
    7A
    8B
    9B
    10A

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s